Kortfattat

Före / efter: Belysning och modernisering av en lägenhet från 70-talet

Före / efter: Belysning och modernisering av en lägenhet från 70-talet

I denna lägenhet från 70-talet, belägen i det 14: e distriktet i Paris, har interiörarkitekt Aurore Pannier renoverat alla rum. Webbplatsens två sökord: mer ljus och en känsla av tiofaldigt utrymme. Köket, badrummet men också vardagsrummet eller till och med sovrummet, varje utrymme har omformats för att göra det till en mer modern plats där livet är bra. Här är resultatet av denna radikala omvandling. ** Område: ** 36m² ** Budget: ** € 50 000 inklusive skatt för totalrenovering av lägenheten

Öka utrymmet med ett öppet kök


Interiör Paris ** Efter: ** Golvet har ändrats till ett vackert, mycket modernare Decoplus massivt parkettgolv, medan imitationen Stiles tegelplattor har lagts på nivån på splashbacken. Ett nytt kök signerat Ikea och Leroy Merlin har installerats. De vita förvaringsenheterna och bänkskivan i trä ger en skandinavisk look till det öppna köket med utsikt över en retro matplats och vardagsrummet.

Ett ljust vardagsrum


Inomhus Paris ** Efter: ** Vardagsrummet fungerar som både ett vardagsrum, med ett mysigt soffahörn och en designer-TV-enhet, men också som en matsal. Det integrerar köket, det är därför det håller samma ljusa och pastellfärger samt parkettgolvet. Väggarna har målats om i vitt och ljusgrönt för att ge mer ljus. Tanken var att öppna utrymmet så mycket som möjligt för att släppa in naturligt ljus och ha ett perspektiv på panoramautsikten över Paris som kan ses från balkongen i den här lägenheten på 15: e våningen.

Avslappnings- och fritidsområdet


Interiör Paris ** Efter: ** På vardagsrumssidan finns det en praktisk och designer-TV-enhet som har flera lagringsutrymmen för att lagra sin samling av DVS och Blu-Ray men också sina spelkonsoler och olika spelare. Det glass soffbordet rör inte utrymmet utan släpper också mer ljus in i rummet. Dekorativa ramar innehåller färgglada illustrationer för att lyfta fram pastell och lugnande atmosfär i rummet.

Glastaket sett från matsalen


Inomhus Paris ** Efter: ** Det glastak som är byggt runt sovrummet gör det också möjligt att tända matsalen mer utan att lägga till för många lampor som skulle röra rummet. Endast en taklampa ovanför bordet installerades. Vi stannar där igen i en naturlig och tydlig stil med en antydan till färg tack vare popstolarna.

Ett rum i en kokong av glas


Inomhus Paris ** Efter: ** Det känns nästan som ett hotell med utsikt över Paris! Glastaket ger en charm till rummet som erbjuder en hisnande utsikt över huvudstaden. Utrymmet skapades från grunden av interiördesignern med en låg vägg i gipsskivor och ett industriellt glasstak placerat ovanpå. Ohmywall vita sängkläder och tapeter ger rummet ännu mer ljus.

Ljusa fläckar på taket


Inomhus Paris ** Efter: ** Dag och natt markeras glastaket tack vare de infällda strålkastarna ovanför. Detta gör det möjligt att verkligen öppna utrymmet, ha ett sovrum separat från vardagsrummet utan att vara uppdelat och framför allt för att enkelt kunna flytta runt i sängen. Den enda nackdelen är att du ska lägga din säng varje dag!

Ett något nedslitt badrum


Interiör Paris ** Tidigare: ** Det första badrummet var inte riktigt optimerat och saknade charm. WC-området separerades inte från duschområdet, vilket inte skulle glädja ägare som vill hyra sin fastighet då och då.

Ett nytt badrum i nordisk stil


Interiör Paris ** Efter: ** I badrummet dominerar också den skandinaviska andan med ett skräddarsytt duschutrymme tillverkat av Leroy Merlin-material, en diskbänk och imiterade tygplattor på golvet och duschväggar. En fickdörr stänger rummet medan toaletten finns i ett separat rum.

Skapa ett optimerat tvättstuga


Interiör Paris ** Efter: ** I ett sista hörn av lägenheten har ett tvättstuga installerats för att kunna göra tvätt och lagra rengöringsprodukter i ett slutet utrymme. Det finns också en toalett och en liten diskbänk och kaklade cementplattor. Mer information finns på webbplatsen för byrån för interiörarkitektur och interiördesign.