Artiklar

En liten lägenhet med osynlig förvaring!

En liten lägenhet med osynlig förvaring!

Inredningsbyrån RMGB har helt omarbetat dekorationen för denna lilla parisiska lägenhet belägen rue Dauphine. Funktionellt och avlägsnat till det yttersta, det har försetts med många lagringsutrymmen som smälter in i den omgivande inredningen. Nästan osynliga, de är ändå smarta och erbjuder extremt intressanta dekorationsperspektiv. Förklaringar i bilder.

Minimalistisk design


RMGB Vardagsrummet har medvetet tagits bort till det yttersta, helt enkelt inredda med körsbärsröda designerstolar och kubikförvaring i massivt trä. De senare betraktades som dekorativa element i sig, och inte som klassiska möbler tack vare deras atypiska format och frånvaron av handtag.

Ren atmosfär i köket


RMGB Köket är integrerat i en stor vit Corian-bänkskiva som går längs huvudrummet. Det fungerar som arbetsyta, matbord och köksbänk. På det senare har RMGB-byrån duplicerat formatet på hällen för att skapa moduler av olika material. Varje material har en specifik funktion: ett korkblock som låter dig placera heta redskap, ett block av marmor som en skärbräda, en stor svamp som fungerar som en dränering och en handfat. Lagringsutrymmen valdes i samma färg som väggarna för att skapa en monokrom effekt. Helt osynliga, de bidrar till den raffinerade atmosfären i köket!

Öppna utrymmena för att förstora lägenheten


RMGB Sovrummet är separerat från köket med en enkel skiljevägg klädd i massivt blont trä, som slutar horisontellt ovanför sängen. Närvarande i hela lägenheten, behandlas träet i en mycket modern stil, vilket ger en touch av adel till den minimalistiska dekorationen för helheten.

Maximal öppning


RMGB Arkitektbyrån har medvetet vänt de klassiska koderna för inredning och fördelning av utrymmen. Sovrummet, traditionellt separerat så mycket som möjligt från bostaden, är här integrerat i hjärtat av lägenheten som ett öppet utrymme.

Bevara integriteten


RMGB För att förvandla sovområdet till en intim kokong efter mörker, föreställde arkitekterna en utdragbar partition som japanska paneler. Denna stora elektriska persienn gör att huvudrummet kan delas upp i två zoner, vilket skapar ett mer intimt sovrumsutrymme. Under dagen höjs den mörka och rummet återfår sitt fulla perspektiv: en praktisk och billig lösning när du vill separera utrymmen utan att snedvrida ett stort rum!

Ett diskret kontor


RMGB Liksom i resten av lägenheten är lagringsutrymmet i arbetsytan mycket diskret, till och med nästan osynligt. Skrivbordet är helt enkelt integrerat i den långa bänkskivan som sträcker sig in i köket. Många lagringsutrymmen har arrangerats i väggnischer som skapats av RMGB-byrån, vilket upptar ett minimum av utrymme medan de erbjuder en stor lagringskapacitet.

Ett XXL-omklädningsrum


RMGB Omklädningsrummet, som består av flera enkla block, är ett centralt element i huvudrummet. Det belyser kärnan i trä, grenad sycamore, som också används för badrumsmöbler och köksväggen. Dessa stora formatskåp hänvisar till de gamla transportstammarna och smälter perfekt in i den raffinerade inredningen i den parisiska lägenheten.

Trä, stjärnan i badrummet


RMGB Badrummet rymmer ett stycke blonda trämöbler som passar naturligt in i platsens arkitektur. Liksom en skåp har den flera mycket smarta lagringsutrymmen. En av dörrarna döljer ett toalettutrymme inspirerat av gamla toalettbord, med dess flera hyllor för att lagra skönhetsprodukter och samtidigt ha det nödvändiga.

Konsten för detaljer


RMGB Beläggningen av diskbänken imiterar trä perfekt och ger därmed en mycket chic touch till toalettutrymmet. Kranarna valdes medvetet edru och förfinade, för att komplettera Zen-stilen i detta minimalistiska badrum.